GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

granitirani krompirići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g mladog krompira
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja rendanog sira (npr. gauda ili ementaler)
  • 2 kašike maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kuvajte krompir 15 minuta. U tiganju na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga nekoliko minuta, dok ne postane blago zlatan. Umešajte pavlaku za kuvanje u tiganj sa belim lukom i pustite da se malo zagreje. U vatrostalnu posudu stavite sloj krompira, prelijte ga polovinom pavlake i belog luka, pospite rendanim sirom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sav krompir i sos. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta, ili dok gornji sloj ne postane zlatnobraon.

 

 

Komentari (0)

Loading