GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

Potrebno je:
- 800 g mladog krompira
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 šolja rendanog sira (npr. gauda ili ementaler)
- 2 kašike maslaca
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kuvajte krompir 15 minuta. U tiganju na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga nekoliko minuta, dok ne postane blago zlatan. Umešajte pavlaku za kuvanje u tiganj sa belim lukom i pustite da se malo zagreje. U vatrostalnu posudu stavite sloj krompira, prelijte ga polovinom pavlake i belog luka, pospite rendanim sirom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sav krompir i sos. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta, ili dok gornji sloj ne postane zlatnobraon.
Možda vas zanima:


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)