DUBAI PALAČINKE Brze, slatke, kremaste, neodoljive i popularne
U savršenom spoju sa pistaćima i kadaifom, svi će vam tražiti recept.

Potrebno je:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 400 ml mineralne vode
- 15 kašika glatkog brašna
- korica jednog limuna
Za nadev:
- 100 g kadaif rezanaca
- 2 kašike maslaca
- 160 g namaza od pistaća
- 200 g čokolade po ukusu
Priprema:
Ispecite palačinke od navedenih sastojaka. Čokoladu otopite, pa joj dodajte namaz od pistaća. U tiganju na maslacu propržite kadaif rezanca. Onda ih pomešajte sa smesom od pistaća i čokolade. Premažite palačinke pripremljenim nadevom. Prijatno!
Možda vas zanima:

PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.

MIRISNE PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Kao osmišljene za proleće, a mekane, vazdušaste i preukusne
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)