ČOKOLADNA BAKLAVA Za prave ljubitelje slatkog i one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.
Potrebno je:
- 18 kora za pitu
- 150 g istopljenog maslaca
- 300 g seckanih oraha
- 300 g seckane čokolade
Za sirup:
- 300 g šećera
- 70 g meda
- 250 ml vode
- ekstrakt vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici zakuvajte šećer, med, vodu i vanilin ekstrakt. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Pomešajte orahe sa čokoladom. Poređajte 7 kora u pleh, pa svaku dobro premažite maslacem i pospite polovinom smese oraha i čokolade. Naređajte još četiri kore premazane maslacem, pa pospite ostatak oraha i čokolade i završite sa ostalih sedam kora. Baklavu isecite na kockice, pa premažite maslacem. Pecite baklavu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite i prelijte sirupom. Ostavite preko noći da se ohladi.
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)