ČOKOLADNA BAKLAVA Za prave ljubitelje slatkog i one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.

Potrebno je:
- 18 kora za pitu
- 150 g istopljenog maslaca
- 300 g seckanih oraha
- 300 g seckane čokolade
Za sirup:
- 300 g šećera
- 70 g meda
- 250 ml vode
- ekstrakt vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici zakuvajte šećer, med, vodu i vanilin ekstrakt. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Pomešajte orahe sa čokoladom. Poređajte 7 kora u pleh, pa svaku dobro premažite maslacem i pospite polovinom smese oraha i čokolade. Naređajte još četiri kore premazane maslacem, pa pospite ostatak oraha i čokolade i završite sa ostalih sedam kora. Baklavu isecite na kockice, pa premažite maslacem. Pecite baklavu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite i prelijte sirupom. Ostavite preko noći da se ohladi.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.

BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)