ČOKOLADNA BAKLAVA Za prave ljubitelje slatkog i one izbirljive, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.

čokoladna baklava
Shutterstock

Potrebno je:

  • 18 kora za pitu
  • 150 g istopljenog maslaca
  • 300 g seckanih oraha
  • 300 g seckane čokolade 

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 70 g meda
  • 250 ml vode
  • ekstrakt vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici zakuvajte šećer, med, vodu i vanilin ekstrakt. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Pomešajte orahe sa čokoladom. Poređajte 7 kora u pleh, pa svaku dobro premažite maslacem i pospite polovinom smese oraha i čokolade. Naređajte još četiri kore premazane maslacem, pa pospite ostatak oraha i čokolade i završite sa ostalih sedam kora. Baklavu isecite na kockice, pa premažite maslacem. Pecite baklavu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite i prelijte sirupom. Ostavite preko noći da se ohladi. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading