SICILIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Kremasta i sočna, a gotova za pola sata, prste da poližete
Drugačija i ukusna, ukućani će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 150 g pančete
- 1 mala glavica crnog luka
- 100 g neprženih pistaća
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana i još za posipanje
Priprema:
Tostirajte seckane pistaće u suvom tiganju dok ne zamirišu. Skuvajte pastu al dente, pa odvojite malo vode od kuvanja. Propržite pančetu, na zagrejanom tiganju, oko 5 minuta. Zatim, propržite seckan crni luk. Pomešajte sa polovinom tostiranih pistaća, pa sipajte pavlaku i kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Umešajte dve kašike rendanog sira. Po potrebi, u sos dodajte malo vode od kuvanja. Pospite rendanim sirom i seckanim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)