SICILIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Kremasta i sočna, a gotova za pola sata, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Drugačija i ukusna, ukućani će biti oduševljeni.

pasta sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g pančete
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 100 g neprženih pistaća
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g paste 
  • 2 kašike rendanog parmezana i još za posipanje

Priprema:

Tostirajte seckane pistaće u suvom tiganju dok ne zamirišu. Skuvajte pastu al dente, pa odvojite malo vode od kuvanja. Propržite pančetu, na zagrejanom tiganju,  oko 5 minuta. Zatim, propržite seckan crni luk. Pomešajte sa polovinom tostiranih pistaća, pa sipajte pavlaku i kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Umešajte dve kašike rendanog sira. Po potrebi, u sos dodajte malo vode od kuvanja. Pospite rendanim sirom i seckanim pistaćima. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading