SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji budi sva čula, za ručak koji se pamti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 800 g svinjskog vrata (u šniclama)
- 200 ml tamnog piva
- 2 kašike senfa
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- so, biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašike ulja
Priprema:
Šnicle svinjskog vrata stavite u činiju i prelijte marinadom od piva, senfa, meda, belog luka, ulja, soli, bibera i paprike. Dobro promešajte, pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 3 sata, a idealno preko noći. Pecite meso na dobro zagrejanom roštilju, po 5–6 minuta sa svake strane, dok ne porumeni i omekša.
Možda vas zanima:
SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak koji će cela porodica obožavati.
CEPKANI SVINJSKI VRAT Specijalitet od mesa za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte u slasnom ručku.
SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet osvaja od prvog zalogaja
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet pravi je raj za nepca
Dodajte prilog po želji i uživajte.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)