GABON TORTA Savršenstvo lešnika i čokolade, po receptu koji svaki put ispadne bez greške
Ako volite jake, čokoladne torte bogatog ukusa, Gabon tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g pečenih samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 300 g šećera
- 3 kašike pripremljenog fila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Onda umešajte čokoladu otopčjenu na pari, uz neprestano mešanje. Pustite da se krem prohladi, pa mu dodajte omekšali puter i dobro sjedinite. Umutite 5 belanca u čvrst sneg, pa dodajte 100 g šećera i opet mutite. Polako dodajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete 3 kore. Preko prve kore nanesite fil, pa ponavljajte postupak. Dekorišite tortu mlevenim lešnicima.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)