GABON TORTA Savršenstvo lešnika i čokolade, po receptu koji svaki put ispadne bez greške

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite jake, čokoladne torte bogatog ukusa, Gabon tortu ćete obožavati.

Gabon torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera
  • 350 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 300 g pečenih samlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 300 g šećera
  • 3 kašike pripremljenog fila

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Onda umešajte čokoladu otopčjenu na pari, uz neprestano mešanje. Pustite da se krem prohladi, pa mu dodajte omekšali puter i dobro sjedinite. Umutite 5 belanca u čvrst sneg, pa dodajte 100 g šećera i opet mutite. Polako dodajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete 3 kore. Preko prve kore nanesite fil, pa ponavljajte postupak. Dekorišite tortu mlevenim lešnicima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading