GABON TORTA Savršenstvo lešnika i čokolade, po receptu koji svaki put ispadne bez greške
Ako volite jake, čokoladne torte bogatog ukusa, Gabon tortu ćete obožavati.

Potrebno je:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g pečenih samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 300 g šećera
- 3 kašike pripremljenog fila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Onda umešajte čokoladu otopčjenu na pari, uz neprestano mešanje. Pustite da se krem prohladi, pa mu dodajte omekšali puter i dobro sjedinite. Umutite 5 belanca u čvrst sneg, pa dodajte 100 g šećera i opet mutite. Polako dodajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete 3 kore. Preko prve kore nanesite fil, pa ponavljajte postupak. Dekorišite tortu mlevenim lešnicima.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)