GABON TORTA Savršenstvo lešnika i čokolade, po receptu koji svaki put ispadne bez greške
Ako volite jake, čokoladne torte bogatog ukusa, Gabon tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g pečenih samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 300 g šećera
- 3 kašike pripremljenog fila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Onda umešajte čokoladu otopčjenu na pari, uz neprestano mešanje. Pustite da se krem prohladi, pa mu dodajte omekšali puter i dobro sjedinite. Umutite 5 belanca u čvrst sneg, pa dodajte 100 g šećera i opet mutite. Polako dodajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete 3 kore. Preko prve kore nanesite fil, pa ponavljajte postupak. Dekorišite tortu mlevenim lešnicima.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)