BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

baklava sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:
Za fil:

  • 5 jaja
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Ostalo:

  • 500-700 g višanja
  • 500 g kora za pitu

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Podelite kore na dva dela. U pleh obložen pek papirom ređajte naizmenično kore pa fil, sve dok ne potrošite prvu polovinu kora. Onda poređajte višnje. Ponovo nanesite kore i fil. Isecite baklavu na kocke. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Od šećera i vode skuvajte sirup, pa dodajte oceđen limun. Prelijte vruću baklavu vrućim sirupom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading