BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
Potrebno je:
Za fil:
- 5 jaja
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Ostalo:
- 500-700 g višanja
- 500 g kora za pitu
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Podelite kore na dva dela. U pleh obložen pek papirom ređajte naizmenično kore pa fil, sve dok ne potrošite prvu polovinu kora. Onda poređajte višnje. Ponovo nanesite kore i fil. Isecite baklavu na kocke. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Od šećera i vode skuvajte sirup, pa dodajte oceđen limun. Prelijte vruću baklavu vrućim sirupom.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)