BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

Potrebno je:
Za fil:
- 5 jaja
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Ostalo:
- 500-700 g višanja
- 500 g kora za pitu
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Podelite kore na dva dela. U pleh obložen pek papirom ređajte naizmenično kore pa fil, sve dok ne potrošite prvu polovinu kora. Onda poređajte višnje. Ponovo nanesite kore i fil. Isecite baklavu na kocke. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Od šećera i vode skuvajte sirup, pa dodajte oceđen limun. Prelijte vruću baklavu vrućim sirupom.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.

BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.

BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)