POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema:
Prodinstajte 3 do 5 minuta crveni luk, đumbir i biber. Dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Onda dinastajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte povrće - iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so, pa nakon što provri, ostavite da se krčka još pola sata. Umešajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije homogenu strukturu. Na kraju, pospite potaž seckanim kikirikijem i korijanderom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)