POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kikiriki mu dodaje na ukusu.

potaž od bundeve
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 žuta paprika
  • 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
  • 1/2 kašike majčine dušice
  • 1/2 kašike slatke začinske paprike
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
  • 3 šolje iseckanog slatkog krompira
  • 1/2 šolje iseckane šargarepe
  • 30 g paradajza iz konzerve
  • 4 šolje bujona od povrća
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje putera od kikirikija
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

Za posipanje:

  • 50 g pečenog kikirikija
  • malo svežeg korijandera

Priprema:

Prodinstajte 3 do 5 minuta crveni luk, đumbir i biber. Dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Onda dinastajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte povrće - iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so, pa nakon što provri, ostavite da se krčka još pola sata. Umešajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije homogenu strukturu. Na kraju, pospite potaž seckanim kikirikijem i korijanderom.

 

Komentari (0)

Loading