PUTER KROASANI BUDE SVA ČULA Savršeni za doručak ili užinu, najbolje uz šoljicu kafe
Savršenog ukusa, još bolji od onih iz pekare.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 paketić suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 250 ml kisele pavlake
- 200 ml mlakog mleka
- 2 jaja
- 250 g putera
još:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlakog mleka sa šećerom i brašnom, pa ostavite da se aktivira. Brašno prosejte u posudu, pa dodajte so, kiselu pavlaku, naradošli kvasac i jaja. Izmešajte dobro drvenom kašikom. Zamesite glatko testo koje se neće lepiti za ruke. Onda ga pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da narasta. Podelite testo na 20 loptica, pa svaku rastanjite i premažite omekšalim puterom. Radite tako do 10, pa nju nemojte da premazujete. Ponovite postupak sa ostalim korama. Prvu koru,valjkom rastanjite debelo oko pola prsta.Presecite testo na 12 delova. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite kroasane tako sat i po vremena. Umućenim jajetom premažite kroasane, pa ih pospite sa susamom. Pecite kroasane 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)