BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.

francuska krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike vrele vode 
  • 8 belanaca 
  • 4 pudinga od vanile
  • 8 kašika šećera
  • 1 litar vode
  • šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca,šeće,vrelu vodu i brašno. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ispecite dve kore. Zakuvajte pudinge od vanile sa litrom vode. Vreo puding sipajte u sneg od belanaca i šećera. Mutite 10 ak minuta, sve dok ne postane mlako.Stavite prvu koru, pa preko mlak fil, pa drugu koru. Hladnu krempitu pospite šećerom u prahu.Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading