BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike
Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.

Potrebno je:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 kašike vrele vode
- 8 belanaca
- 4 pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 1 litar vode
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca,šeće,vrelu vodu i brašno. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ispecite dve kore. Zakuvajte pudinge od vanile sa litrom vode. Vreo puding sipajte u sneg od belanaca i šećera. Mutite 10 ak minuta, sve dok ne postane mlako.Stavite prvu koru, pa preko mlak fil, pa drugu koru. Hladnu krempitu pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)