BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike
Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 kašike vrele vode
- 8 belanaca
- 4 pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 1 litar vode
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca,šeće,vrelu vodu i brašno. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ispecite dve kore. Zakuvajte pudinge od vanile sa litrom vode. Vreo puding sipajte u sneg od belanaca i šećera. Mutite 10 ak minuta, sve dok ne postane mlako.Stavite prvu koru, pa preko mlak fil, pa drugu koru. Hladnu krempitu pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)