BRZE POGAČICE SA SIROM Lisnate i hrskave, savršene za doručak, samo dodajte šolju jogurta
Sočne i mekane, prste da poližete.
Potrebno je:
- 300 g sira
- 250 g omekšalog margarina
- 300 g brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
Dodatno:
- 1 jaje
- morska so
- kim
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izmrvljeni sir i margarin. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekoliko sati.Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini na debljunu od 1 cm i secite oblik pogačice. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i pospite kimom i morskom solju. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA KAJMAKOM RAZVALJUJU UKUSOM I dupla mera će biti malo
Mirisne i sočne, prste da poližete.
POGAČICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Ukusa da ti pamet stane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA ZA SAVRŠENO JUTRO Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)