SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ulje pomešajte sa vodom i soli. Pomešati vodu i ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, pa ih ukrstite i ostavite krajeve da vise van. Poprskajte mešavinom, pa dodajte 3 gužvane kore. Opet poprskajte mešavinom pa nanesite sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Od poslednje tri kore prvu zgužvajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite krajeve koji vire preko kora, pa poprskajte. Pecite pola sata, dok ne dobije zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite na parčiće vruć burek.
Možda vas zanima:

DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.

BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)