SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare

Ivana Pavlović

09:35

Sezonski recepti 0

Služite topao uz šolju jogurta.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 350 g sira
  • 250 ml kisele vode
  • 125 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ulje pomešajte sa vodom i soli. Pomešati vodu i ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, pa ih ukrstite i ostavite krajeve da vise van. Poprskajte mešavinom, pa dodajte 3 gužvane kore. Opet poprskajte mešavinom pa nanesite sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Od poslednje tri kore prvu zgužvajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite krajeve koji vire preko kora, pa poprskajte. Pecite pola sata, dok ne dobije zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite na parčiće vruć burek.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading