SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ulje pomešajte sa vodom i soli. Pomešati vodu i ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, pa ih ukrstite i ostavite krajeve da vise van. Poprskajte mešavinom, pa dodajte 3 gužvane kore. Opet poprskajte mešavinom pa nanesite sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Od poslednje tri kore prvu zgužvajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite krajeve koji vire preko kora, pa poprskajte. Pecite pola sata, dok ne dobije zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite na parčiće vruć burek.
Možda vas zanima:
DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)