PIRE KROMPIR Savršeno kremast prilog koji super ide uz ribu i meso
Služite uz ćufte.

Potrebno je:
- 800 g krompira
- 80 g putera
- 80 g mleka
- so
Priprema:
Oljuštite i operite krompir, zatim isecite na kolutove ili kriške (tanje sečeni krompir će se brže skuvati). Izmerite puter i mleko. U vodu dodati so i krompir, zatim pustite da se kuva na srednjoj vatri (da se krčka). Nakon što je krompir kuvan, procedite ga. Proceđeni krompir vratite u šerpu i dehidrirajte ga na slaboj vatri par minuta (obavezno mešajte), pazite da ne zagori. Dok je krompir na slaboj vatri dodajte mleko (sobne temperature), zatim i puter (sve vreme mešajte lagano). Nakon par minuta krompir je gotov. Začinite ako ima potrebe. Ukoliko želite da krompir bude gladak, propasirajte ga kroz cediljku. Pire krompir je spreman, možete ga servirati.
Možda vas zanima:

PUNJENA JAJA Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu
Prave se lako, a nestanu sa stola brzo.

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Predjelo koje budi sva čula, a gotova dok trepnete
Sočna i kremasta, bićete oduševljeni.

GURMANSKA SVEČANA PITA Sa spanaćem, lukom i kačkavaljem, nema ko će joj odoleti
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)