PIRE KROMPIR Savršeno kremast prilog koji super ide uz ribu i meso
Služite uz ćufte.
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 80 g putera
- 80 g mleka
- so
Priprema:
Oljuštite i operite krompir, zatim isecite na kolutove ili kriške (tanje sečeni krompir će se brže skuvati). Izmerite puter i mleko. U vodu dodati so i krompir, zatim pustite da se kuva na srednjoj vatri (da se krčka). Nakon što je krompir kuvan, procedite ga. Proceđeni krompir vratite u šerpu i dehidrirajte ga na slaboj vatri par minuta (obavezno mešajte), pazite da ne zagori. Dok je krompir na slaboj vatri dodajte mleko (sobne temperature), zatim i puter (sve vreme mešajte lagano). Nakon par minuta krompir je gotov. Začinite ako ima potrebe. Ukoliko želite da krompir bude gladak, propasirajte ga kroz cediljku. Pire krompir je spreman, možete ga servirati.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)