STARINSKI KOH Jednostavni kolač koji budi nostalgiju, po receptu za početnike

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočan i lak za pravljenje, bićete oduševljeni.

koh
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema

Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano s praškom za pecivo. Tepsiju obložite pek-papirom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanilin šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading