EGIPATSKI KOLAČ SA MEDOM Jednostavni desert neodoljivog ukusa, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Za testo:
- 75 g margarina
- 3 jajeta
- 125 g šećera
- 150 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 3 kašike slatke pavlake
- kesica vanilin šećera
Za fil:
- 100 g margarina
- 100 g meda
- 150 g listića badema
- pola kašičice cimeta
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Istopite margarin, pa kad se prohladi, pomešajte ga s pavlakom, dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite. Testo sipajte u podmazan kalup prečnika 28 centimetara, pa pecite 10–15 minuta na 180 stepeni. Za fil istopite margarin, šećer, med, slatku pavlaku, listiće badema, cimet i koru limuna. Sve izmešajte i prokuvajte, pa sklonite s vatre. Kolač izvadite iz rerne, prelijte filom i dopecite još desetak minuta.
Možda vas zanima:
EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)