SOČNA PASTA SA TIKVICAMA I SLANINOM Ručak koji će porodica obožavati, a nezahteva truda ni vremena
Kremasta i slasna, prste da poližete.

Potrebno je:
- 1 tikvica
- maslinovo ulje
- so
- biber
- suvi beli luk (po ukusu)
- 1 kašika parmezana
- 80 g rikota sira
- 180 g makarona
- 100 g slanine
Priprema:
Operite tikvice, pa ih isecite na tanke kolutove. Isecite slaninu na male komade, pa je propržite na srednje jakoj vatri dok ne bude hrskava.Makarone skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sačuvajte malo vode od kuvanja, pa ocedite pastu.Propržite tikvice oko 3 do 4 minuta, u tiganju sa malo maslinovog ulja., sve dok ne omekšaju.Onda dodajte prženu slaninu, beli luk, so i biber, i dobro promešajte. Dodajte rikotu i parmezan. Zatim, sipajte sačuvanu vodu od makarona dok ne dobijete kremasti sos. U tiganj dodajte kuvane makarone pa dobro promešajte, i po potrebi dodajte još začina ili parmezan po želji.
Možda vas zanima:

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.

PASTA PRIMAVERA PO ORIGINALNOM RECEPTU Lagani obrok koji budi sva čula
Slasna i sočna, prste da poližete.

PASTA SA SOČIVOM I PEČURKAMA Posni ručak koji će cela porodica obožavati, u savršenom spoju različitih ukusa
Različiti sosevi dodaju na ukusu.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)