PROLEĆNI POTAŽ OD PEČURAKA Pun vitamina i zdrav, okrepiće vas u trenu, a preukusan

Ivana Pavlović

16:40

Sezonski recepti 0

Kremast i lagan, savršenog ukusa.

potaž od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje
  • ulje za prženje
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (sitno iseckan)

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto sa svežim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading