KIFLICE SA MARGARINOM Sočne i mekane kao duša, a biće sveže i sutradan
Biće vazdušaste i mekane.
Potrebno je:
- 900 g brašna T-400 meko+za premesivanje
- 500 ml vode
- 40 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 250 g margarina
- 2 kašike ulja
- 1 žumance
Priprema:
Razmutite kvasac sa šećerom u toploj vodi, pa promešajte i dodajte pola prosejanog brašna, so i pola omekšalog margarina pa sve spojite. Onda dodajte ostatak brašna pa zamesite testo. Premažite ga sa uljem i ostavite 5 minuta, pokriveno krpom. Zatim ga podelite na 3 dela, i svaki premesite u loptu. Razvucite svaki deo u krug, pa dva dela premažite margarinom. Ređajte dva namazana dela jedan na drugi tako da margarin bude gore. Pokrijte sa trećim, nenamazanim delom.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Vazdušaste i mekane, svaki zalogaj je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Bolje nego one iz pekare, a biće sveže i nekoliko dana
Sočne i mekane kao duša, pravićete stalno.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)