DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Slasnije nego one iz pekare, a savršene za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 250 g margarina
- 250 g sitnog sira
Za premaz:
- jaje (ne mora)
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte margarin isečen na kocke i sir. Sastojke sjedinite rukom, pa lepo umesite. Onda ga uvaljajte u loptu, pa ostavite u friđžideru pola sata. Oklagijom razvucite testo, malo deblje od jednog prsta. Čašom vadite krugove, pa ređajte na pleh. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pogačice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Hrskavih kora i sočnog fila, poći će vam voda na usta
Sočan i slasan, najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
NAJMEKŠE POGAČICE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Najbolje se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Sočne i mekane, pravićete stalno.
POGAČICE SA SIROM Osveženje na svakom stolu, a popravljaju dan odmah
Nema ko ih ne voli, možete da ih jedete i kao jelo i kao prilog.
NEIZOSTAVNE SU ZA DORUČAK Pogačice sa SIROM svakome će se dopasti
Proste su i jednostavne za pripremu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)