PEKARSKE PLETENICE Biće sveže i sutradan, a savršene za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 650 g brašna
- 250 ml mleka
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 50 ml jogurta
Za premaz:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U dublju činiju pomešajte brašno, so, ulje, jogurt, jaje, pa dodajte mleko sa kvascem i umesite testo. Mesite ga 5 minuta, pa ga pustite da naraste 1 sat. Zatim premesite testo, pa ga isecite na 12 delova. Podelite svaki deo na tri dela, pa rukama valjajte na 3 prutića. Spojite jedan kraj, pa ispletite pletenicu. Onda ih prebacite na pleh obložen pek papirom, pa ostavite 15 minuta da odmore.Zatim ih premažite umućenim žumancetom,kašikom ulja i kašikom mleka. Pecite pletenice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)