SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.

supa sa knedlama
Shutterstock

Potrebno je:
Za supu:

  • 1 pileća leđa 
  • 1 veza zelena
  • 1 komadić korena celera 
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • peršun

Za knedle:

  • 1 jaja 
  • 1 kašika ulja
  • 4 kašike griza
  • so 

Priprema:

Sipajte 2, 5 l vode u dublju šerpu, pa stavite pileća leđa, očišćenu zelen i komad celera. Operite glavicu luka, pa je prepolovite neoljuštenu, i malo prepecite na zagrejanoj plotni. Onda skinite sa ringle i dodajte u šerpu. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Kuvajte oko 40 minuta na tihoj vatri. Zatim, ocedite supu, pa dodajte seckanu šargarepu i  suvi biljni začin. U jednoj činijici pomešajte jaje, griz, ulje i malo soli. Pojačajte temperaturu pa kada supa ponovo provri, uronite u nju malu kašičicu i vadite pomalo smese za knedle. Smanjite vatru,pa  kuvajte još 10 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading