SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
Potrebno je:
Za supu:
- 1 pileća leđa
- 1 veza zelena
- 1 komadić korena celera
- 1 glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
- biber
- peršun
Za knedle:
- 1 jaja
- 1 kašika ulja
- 4 kašike griza
- so
Priprema:
Sipajte 2, 5 l vode u dublju šerpu, pa stavite pileća leđa, očišćenu zelen i komad celera. Operite glavicu luka, pa je prepolovite neoljuštenu, i malo prepecite na zagrejanoj plotni. Onda skinite sa ringle i dodajte u šerpu. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Kuvajte oko 40 minuta na tihoj vatri. Zatim, ocedite supu, pa dodajte seckanu šargarepu i suvi biljni začin. U jednoj činijici pomešajte jaje, griz, ulje i malo soli. Pojačajte temperaturu pa kada supa ponovo provri, uronite u nju malu kašičicu i vadite pomalo smese za knedle. Smanjite vatru,pa kuvajte još 10 minuta.
Možda vas zanima:
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)