SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
Potrebno je:
Za supu:
- 1 pileća leđa
- 1 veza zelena
- 1 komadić korena celera
- 1 glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
- biber
- peršun
Za knedle:
- 1 jaja
- 1 kašika ulja
- 4 kašike griza
- so
Priprema:
Sipajte 2, 5 l vode u dublju šerpu, pa stavite pileća leđa, očišćenu zelen i komad celera. Operite glavicu luka, pa je prepolovite neoljuštenu, i malo prepecite na zagrejanoj plotni. Onda skinite sa ringle i dodajte u šerpu. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Kuvajte oko 40 minuta na tihoj vatri. Zatim, ocedite supu, pa dodajte seckanu šargarepu i suvi biljni začin. U jednoj činijici pomešajte jaje, griz, ulje i malo soli. Pojačajte temperaturu pa kada supa ponovo provri, uronite u nju malu kašičicu i vadite pomalo smese za knedle. Smanjite vatru,pa kuvajte još 10 minuta.
Možda vas zanima:
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)