RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Savršen vruć, a ukusan i hladan.

ražani hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g ražanog brašna
  • 200 g belog brašna (može i integralno ako volite "zemljaniji" ukus)
  • 1 kesica praška za pecivo (10–12 g)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml kiselog mleka ili jogurta
  • 1 kašičica meda ili šećera (opciono, za blagu aromu)
  • semenke suncokreta

Priprema:
 

U jednoj velikoj činiji pomešajte ražano i belo brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Zasebno sjedinite jogurt, ulje i med, pa dobro promešajte. Polako sjedinite tečne sa suvim sastojcima. Testo ubacite u kalup obložen pek papirom. Pospite semenkama. Pecite oko 45 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading