RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
Potrebno je:
- 300 g ražanog brašna
- 200 g belog brašna (može i integralno ako volite "zemljaniji" ukus)
- 1 kesica praška za pecivo (10–12 g)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml kiselog mleka ili jogurta
- 1 kašičica meda ili šećera (opciono, za blagu aromu)
- semenke suncokreta
Priprema:
U jednoj velikoj činiji pomešajte ražano i belo brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Zasebno sjedinite jogurt, ulje i med, pa dobro promešajte. Polako sjedinite tečne sa suvim sastojcima. Testo ubacite u kalup obložen pek papirom. Pospite semenkama. Pecite oko 45 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)