RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.

Potrebno je:
- 300 g ražanog brašna
- 200 g belog brašna (može i integralno ako volite "zemljaniji" ukus)
- 1 kesica praška za pecivo (10–12 g)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml kiselog mleka ili jogurta
- 1 kašičica meda ili šećera (opciono, za blagu aromu)
- semenke suncokreta
Priprema:
U jednoj velikoj činiji pomešajte ražano i belo brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Zasebno sjedinite jogurt, ulje i med, pa dobro promešajte. Polako sjedinite tečne sa suvim sastojcima. Testo ubacite u kalup obložen pek papirom. Pospite semenkama. Pecite oko 45 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen.
Možda vas zanima:

DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.

ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SLATKE KROFNICE SA SIROM RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)