RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
Potrebno je:
- 300 g ražanog brašna
- 200 g belog brašna (može i integralno ako volite "zemljaniji" ukus)
- 1 kesica praška za pecivo (10–12 g)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml kiselog mleka ili jogurta
- 1 kašičica meda ili šećera (opciono, za blagu aromu)
- semenke suncokreta
Priprema:
U jednoj velikoj činiji pomešajte ražano i belo brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Zasebno sjedinite jogurt, ulje i med, pa dobro promešajte. Polako sjedinite tečne sa suvim sastojcima. Testo ubacite u kalup obložen pek papirom. Pospite semenkama. Pecite oko 45 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)