HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:
- 4 jajeta
- 1 manja tikvica
- prstohvat soli
- 100 g bademovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- po ukusu sušeni beli luk i origano
- 50 g rendanog parmezana
- 50 g otopljenog putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tikvice izrendajte, pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Ocedite ih dobro. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte tikvice, puter i parmezan. Zasebno pomešajte bademovo brašno, prašak za pecivo, beli luk u prahu i origano. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.

HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.

RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.

DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.

OSVEŽAVA + NENORMALNO ZASITNO Smuti sa borovnicama obara sa nogu, plus telu daje brdo vitamina
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.

NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...

ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak
Komentari (0)