HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 1 manja tikvica
- prstohvat soli
- 100 g bademovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- po ukusu sušeni beli luk i origano
- 50 g rendanog parmezana
- 50 g otopljenog putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tikvice izrendajte, pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Ocedite ih dobro. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte tikvice, puter i parmezan. Zasebno pomešajte bademovo brašno, prašak za pecivo, beli luk u prahu i origano. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)