HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog

Ivana Pavlović

11:30

Zdravi zalogaji 0

Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.

hleb od tikvica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 1 manja tikvica
  • prstohvat soli
  • 100 g bademovog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • po ukusu sušeni beli luk i origano
  • 50 g rendanog parmezana 
  • 50 g otopljenog putera 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tikvice izrendajte, pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Ocedite ih dobro. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte tikvice, puter i parmezan. Zasebno pomešajte bademovo brašno, prašak za pecivo, beli luk u prahu i origano. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 45 do 50 minuta,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading