POSNA REFORMA TORTA Neodoljiva poslastica ni malo ne zaostaje za originalom, za sve svečane prilike
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- 150 ml kisele vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g meda
- 17,5 kašika brašna
- 3 vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 ml ulja
Za fil:
- 350 g mlevenih oraha
- 350 g šećera
- 150 g posnog margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 400 ml sojinog ili bademovog mleka
Za dekoraciju
- 100 g oraha
- čokolada za kuvanje
Priprema:
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom. Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela - horizontalno ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom - po želji. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)