TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.
Za testo:
- 160 ml mleka
- 160 ml vode
- 10 g šećera
- 4 g soli
- 140 g putera
- 200 g brašna
- 5–7 jaja (u zavisnosti od veličine i konzistencije testa)
Za fil sa kafom:
- 1 kašičica instant kafe
- 200 ml ključale vode
- 200 g piškota
Za tiramisu krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g prah šećera
- 250 g maskarpone sira
- vanila pasta ili ekstrakt (po ukusu)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu, puter, šećer i so dok ne provri, pa dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne sjedini. Onda skinite s vatre i pustite da se prohladi 5–10 minuta. Umešajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete glatko, sjajno testo. Prebacite u špric i istiskujte eklere dužine oko 10 cm. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 35 minuta, u rernu zagrejanoj na 180 stepeni. Instant kafu rastvorite u ključaloj vodi, pa pustite da se malo ohladi. Piškote kratko uronite u kafu. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u praju. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa vanilom, pa polako sjedinite sa umućenom pavlakom. Rasecite uzdušno ohlađene eklere. Nanesite bogat sloj tiramisu krema na dno, pa preko stavite piškotu natopljenu kafom. Zatim, preklopite drugom polovinom kore i pospite kakaom.
Možda vas zanima:
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)