TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.
Za testo:
- 160 ml mleka
- 160 ml vode
- 10 g šećera
- 4 g soli
- 140 g putera
- 200 g brašna
- 5–7 jaja (u zavisnosti od veličine i konzistencije testa)
Za fil sa kafom:
- 1 kašičica instant kafe
- 200 ml ključale vode
- 200 g piškota
Za tiramisu krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g prah šećera
- 250 g maskarpone sira
- vanila pasta ili ekstrakt (po ukusu)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu, puter, šećer i so dok ne provri, pa dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne sjedini. Onda skinite s vatre i pustite da se prohladi 5–10 minuta. Umešajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete glatko, sjajno testo. Prebacite u špric i istiskujte eklere dužine oko 10 cm. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 35 minuta, u rernu zagrejanoj na 180 stepeni. Instant kafu rastvorite u ključaloj vodi, pa pustite da se malo ohladi. Piškote kratko uronite u kafu. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u praju. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa vanilom, pa polako sjedinite sa umućenom pavlakom. Rasecite uzdušno ohlađene eklere. Nanesite bogat sloj tiramisu krema na dno, pa preko stavite piškotu natopljenu kafom. Zatim, preklopite drugom polovinom kore i pospite kakaom.
Možda vas zanima:
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)