SVEČANA PILEĆA VEKNA SA POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji obara s nogu od prvog zalogaja
Svaki zalogaj je raj za nepca, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
- 700 g pilećeg filea
- 400 g mešavini smrznutog povrća
- 4 jajeta
- 100 g svinjske masti
- 150 ml mleka
- 2 kriške hleba
- veza mirođije
- so i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlomite hleb na komadiće pa prelijte mlekom. Mast isecite ns komad, kao i belo meso, pa zajedno sameljite. Potom ocedite višak tečnosti iz hleba, pa i njega sameljite. Viljuškom umutite jaja. Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom. Onda dodajte pripremljena jaja i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite. Promešajte prvo kašikom, a potom i rukama. Foliju premažite uljem, pa na nju stavite mleveno meso sa povrćem. Napravite duguljastu veknu od mlevenog mesa. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.
KROMPIRUŠA BEZ KORA Gotova za pola sata, a bolje od one klasične
Ovo je nešto najbolje od krompira
Komentari (0)