SVEČANA PILEĆA VEKNA SA POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji obara s nogu od prvog zalogaja
Svaki zalogaj je raj za nepca, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 700 g pilećeg filea
- 400 g mešavini smrznutog povrća
- 4 jajeta
- 100 g svinjske masti
- 150 ml mleka
- 2 kriške hleba
- veza mirođije
- so i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlomite hleb na komadiće pa prelijte mlekom. Mast isecite ns komad, kao i belo meso, pa zajedno sameljite. Potom ocedite višak tečnosti iz hleba, pa i njega sameljite. Viljuškom umutite jaja. Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom. Onda dodajte pripremljena jaja i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite. Promešajte prvo kašikom, a potom i rukama. Foliju premažite uljem, pa na nju stavite mleveno meso sa povrćem. Napravite duguljastu veknu od mlevenog mesa. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)