SVEČANA PILEĆA VEKNA SA POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji obara s nogu od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca, nema ko vam neće tražiti recept.

pileći rolat sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pilećeg filea
  • 400 g mešavini smrznutog povrća
  • 4 jajeta
  • 100 g svinjske masti
  • 150 ml mleka
  • 2 kriške hleba
  • veza mirođije
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlomite hleb na komadiće pa prelijte mlekom. Mast isecite ns komad, kao i belo meso, pa zajedno sameljite. Potom ocedite višak tečnosti iz hleba, pa i njega sameljite. Viljuškom umutite jaja. Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom. Onda dodajte pripremljena jaja i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite. Promešajte prvo kašikom, a potom i rukama. Foliju premažite uljem, pa na nju stavite mleveno meso sa povrćem. Napravite duguljastu veknu od mlevenog mesa. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

Komentari (0)

Loading