SVEČANA PILEĆA VEKNA SA POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji obara s nogu od prvog zalogaja
Svaki zalogaj je raj za nepca, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 700 g pilećeg filea
- 400 g mešavini smrznutog povrća
- 4 jajeta
- 100 g svinjske masti
- 150 ml mleka
- 2 kriške hleba
- veza mirođije
- so i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlomite hleb na komadiće pa prelijte mlekom. Mast isecite ns komad, kao i belo meso, pa zajedno sameljite. Potom ocedite višak tečnosti iz hleba, pa i njega sameljite. Viljuškom umutite jaja. Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom. Onda dodajte pripremljena jaja i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite. Promešajte prvo kašikom, a potom i rukama. Foliju premažite uljem, pa na nju stavite mleveno meso sa povrćem. Napravite duguljastu veknu od mlevenog mesa. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MEDITERANSKA RIBA NAJBOLJI POSNI RUČAK Svakim zalogajem pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNA PITA SA SPANAĆEM BOLJA NEGO IZ PEKARE Gotova očas posla, a i sit bi je jeo
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM SOIČNIJA OD KLASIČNE A nema ko je ne voli
Ukusna i zasitna, polizaćete i tanjir.
SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA LENJE DOMAĆICE A savršenog ukusa
Kremasta i brza, po ukusu joj nema ravne.
PUNJENE TIKVICE KLASIK KOJI NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Ukućani će stajati u redu za još
Zasitne i preukusne, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)