ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 6 kašika kisele pavlake
- 5 kašika obarenog spanaća
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kačkavalja
- 50 g majoneza
Priprema:
Od jaja, brašna i tri kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo umesite testo. Dodajte pola kasičice soli i koru pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uvijte je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešajte preostalu pavlaku i majonez i tom smesom namažite koru. Odozgo narendajte kačkavalj, urolajte i stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT SA POVRĆEM ZA ARANĐELOVDAN Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)