ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.

zeleni rolat
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 6 kašika kisele pavlake
  • 5 kašika obarenog spanaća
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g kačkavalja
  • 50 g majoneza

Priprema:

Od jaja, brašna i tri kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo umesite testo. Dodajte pola kasičice soli i koru pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uvijte je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešajte preostalu pavlaku i majonez i tom smesom namažite koru. Odozgo narendajte kačkavalj, urolajte i stavite u frižider da se stegne.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading