ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 6 kašika kisele pavlake
- 5 kašika obarenog spanaća
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kačkavalja
- 50 g majoneza
Priprema:
Od jaja, brašna i tri kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo umesite testo. Dodajte pola kasičice soli i koru pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uvijte je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešajte preostalu pavlaku i majonez i tom smesom namažite koru. Odozgo narendajte kačkavalj, urolajte i stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT SA POVRĆEM ZA ARANĐELOVDAN Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)