PILEĆA SALATA SA BRESKVAMA Lagana i osvežavajuća, a držaće vas dugo sitim
Breskve joj daju poseban šmek.

Potrebno je:
- 400 g pilećih prsa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 breskve narezane na četvrtine
- 4 kašičice sirćeta po izboru
- 1 kašika meda
- 50 g seckanih oraha
- 110 g zelene salate
- 100 g kravljeg sira
- pola ljubičastog luka
- 1 seckani čili (po želji)
Priprema:
Na zagrejanom tiganju ispecite pileća prsa narezana na trakice. Onda ispecite breskve na malo ulja, pa ih začinite biberom. Pecite minut do dva sa svake strane. U posudi pomešajte ostatak maslinovog ulja, sirće, med i čili i prelijte salatu. Poređajte kriške piletine, luka i breskve, pa pospite sirom. Prelijte sokom od pečene piletine, pa dodajte seckane orahe. Prijatno!
Možda vas zanima:

PILEĆA SALATA SA MAJONEZOM Predjelo koje će gosti obožavati, a još kremastija od one sa kikirikijem
Sočna i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.

PUNJENA JAJA Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu
Prave se lako, a nestanu sa stola brzo.

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)