PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na sladak način, savršen za lepo veče sa prijateljima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 100 g čokolade
- 50 g krema
- 1 šolja mleka
- po želji mlevene orahe
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vodu i so i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice.
Možda vas zanima:
POSNA ČOKOLADNA PICA Slasna i slatka, uzećete parče više
Fenomenalna i slatka, za pravo uživanje.
ČOKOLADNA PICA Neodoljiva i slatka, za lepo porodično okupljanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)