NEODOLJIVA POGAČA PRVA ĆE NESTATI SA STOLA Vazdušasta i mekana, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 50 g kvasca
- 100 ml jogurta
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 3 jajeta
- 5 kašika ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Sjedinite mleko i vodu, stavite šećer, kvasac i kašiku brašna. Ostavite deset minuta da kvasac nadođe. U vanglicu sipajte jogurt, ulje, so, dva jaja, zatim dodajte nadošli kvasac. Promešajte i brašnom zamesite testo. Testo dobro izradite rukama i ostavite da nadolazi oko sat vremena. Nadošlo testo ponovo premesite i podelite na dva jednaka dela. Od prvog dela razvucite pogaču prečnika 22-24 cm. Drugu polovinu testa ponovo podelite napola. Od jedne polovine napravite pletenicu, pa je stavite na pogaču, a od druge manju pogaču koju ćete staviti u sredinu. Ostavite da nadolazi 30 minuta, zatim premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, zatim smanjite na 180 i pecite još 10-15 minuta. U toku pečenja pogaču prekrijte pek-papirom ili alu-folijom.
Možda vas zanima:
ĐUMBIR POGAČA ZA SAVRŠEN DORUČAK Mekana kao duša i mirisna
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta
Samo dodajte prilog po želji.
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
LISNATA POGAČA Evo kako da bude mekana kao pamuk i sočna, poćiće vam voda na usta
Savršena topa , a biće super i kada se ohladi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)