PAPULA Omiljeno Karađorđevo jelo savršeno za dane posta, držaće vas dugo sitim, a preukusna

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Pravi raj za nepca.

papula
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl ulja
  • sitna crvena paprika
  • biber
  • so

Priprema:

Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite sa kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksajte, kako biste dobili finu glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju, a zatim dodajte izmiksan pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading