PAPULA Omiljeno Karađorđevo jelo savršeno za dane posta, držaće vas dugo sitim, a preukusna
Pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja tetovca
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 dl ulja
- sitna crvena paprika
- biber
- so
Priprema:
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite sa kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksajte, kako biste dobili finu glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju, a zatim dodajte izmiksan pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.
Možda vas zanima:
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
PAPULA JE VOŽDU KARAĐORĐU BILA OMILJENA Može da bude i posna i mrsna, a nema ko će ostati na jednom tanjiru
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)