KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršeni za užinu.

keksići sa sirom
Printscreen

Potrebno je:

  • 200 g krem sira
  • 100 g putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2,5 šolja brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Priprema:

U velikoj posudi umutite krem sir, puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa dobro promešajte. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so preko smese sa sirom i puterom, pa lagano sjedinite dok ne dobijete testo. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite testo da se hladi u frižideru najmanje 1 sat, ili dok ne postane čvrsto. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Odvajajte male komade testa i oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Redajte ih na pleh, ostavljajući malo prostora između. Pecite ih 10-12 minuta.

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading