POSNA CARSKA PITA Još bolja nego original, hrskava spolja, a mekana iznutra

Tatjana Badarević

09:01

Sezonski recepti 0

Ovo jednostavno jelo, koje je bogato vlaknima i vitaminima, savršen je izbor za posne dane ili lagani obrok.

posna carska pita
Shutterstock

Posna carska pita je ukusan i zdrav obrok napravljen od kukuruznog brašna, spanaća, crvene paprike i kukuruza. Ovo jednostavno jelo, koje je bogato vlaknima i vitaminima, savršen je izbor za posne dane ili lagani obrok. Hrskava spolja, a sočna i bogata ukusima iznutra, carska pita je brz i jednostavan recept koji će zadovoljiti sve ljubitelje biljne ishrane. Idealna za porodične obroke, ova pita donosi prirodne boje i svežinu povrća direktno sa vašeg stola.

Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje vode
  • 1 šolja spanaća (iseckanog)
  • 1/2 šolje crnog luka (iseckanog)
  • 1/2 šolje crvene paprike (iseckane)
  • 1/2 šolje kukuruza (opciono)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • So po ukusu

Priprema:

U posudi pomešajte kukuruzno brašno, vodu, iseckani spanać, crni luk, crvenu papriku, kukuruz (ako koristite), prašak za pecivo i so.
Dobro izmešajte smesu da postane glatka.
Prelijte smesu u podmazan pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.

Bonus video:

 

@moja.trpeza Kukuruzne kiflice Sastojci za testo: 200 g belog brašna 300 g belog kukuruznog brašna 1 kvasac 300 ml toplog mleka 1 jaje So Malo ulja Priprema: 1. Umutite kvasac u toplo mleko i ostavite da nadođe 10 minuta. 2. Dodajte oba brašna, jaje, malo ulja i so. Zamesite testo i ostavite ga da odmara 1 sat. 3. Kada testo nadođe, premesite ga, pouljite i razvucite oklagijom. 4. Isecite testo na trougliće, urolajte ih u kiflice i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. 5. Premažite kiflice umućenim jajetom. 6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta, dok ne porumene. Poslužite tople i uživajte! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #viral_video #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading