POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi

Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

pašteta
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva (oko 400 g) leblebija (čičoke), oceđene i isprane
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice mlevene paprike (može i ljuta ako voliš)
  • Svež peršun ili mirođija po želji

Priprema:

1. Leblebije, beli luk, maslinovo ulje i limunov sok stavi u blender ili usitni štapnim mikserom.

2. Miksaj dok ne dobiješ glatku paštetu. Ako je pregusto, možeš dodati malo vode ili ulja da dobiješ željenu konzistenciju.

3. Dodaj so, biber i papriku, pa još kratko promešaj.

4. Paštetu stavi u činiju i ukrasi iseckanim peršunom ili mirođijom.

Bonus video:

@moja.trpeza Domaći sos od paradajza Sastojci: 500 g paradajza 50 g belog luka Peršun po ukusu Ulje So, biber 1 kašika brašna Priprema: Paradajz oprati, zarezati na vrhu i staviti u ključalu vodu. Nakon 1–2 minuta prebaciti u posudu s ledom. Oguliti, iseckati na kockice i staviti u blender. Dodati očišćen beli luk i peršun, pa sve izblendirati. U šerpi kratko propržiti kašiku brašna na malo ulja, zatim dodati sos. Začiniti po ukusu i kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta, dok se ne zgusne. Sipati u sterilne tegle, ostaviti da se prohladi i uživati u domaćem sosu bez konzervansa. #trpeza #mojatrpeza #fyp #fyf #fyf #foryoupage #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading