POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi
Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća
Sastojci:
- 1 konzerva (oko 400 g) leblebija (čičoke), oceđene i isprane
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- 1/2 kašičice mlevene paprike (može i ljuta ako voliš)
- Svež peršun ili mirođija po želji
Priprema:
1. Leblebije, beli luk, maslinovo ulje i limunov sok stavi u blender ili usitni štapnim mikserom.
2. Miksaj dok ne dobiješ glatku paštetu. Ako je pregusto, možeš dodati malo vode ili ulja da dobiješ željenu konzistenciju.
3. Dodaj so, biber i papriku, pa još kratko promešaj.
4. Paštetu stavi u činiju i ukrasi iseckanim peršunom ili mirođijom.
Bonus video:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)