POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi
Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

Sastojci:
- 1 konzerva (oko 400 g) leblebija (čičoke), oceđene i isprane
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- 1/2 kašičice mlevene paprike (može i ljuta ako voliš)
- Svež peršun ili mirođija po želji
Priprema:
1. Leblebije, beli luk, maslinovo ulje i limunov sok stavi u blender ili usitni štapnim mikserom.
2. Miksaj dok ne dobiješ glatku paštetu. Ako je pregusto, možeš dodati malo vode ili ulja da dobiješ željenu konzistenciju.
3. Dodaj so, biber i papriku, pa još kratko promešaj.
4. Paštetu stavi u činiju i ukrasi iseckanim peršunom ili mirođijom.
Bonus video:

OTPUŠITE SUDOPERU BEZ PROBLEMA Neće vam trebati majstor, već samo dve namirnice iz kuhinje!
Trik provereno uspeva i rešava problem u trenu.

PASTA SA TUNJEVINOM Posno jelo gotovo za 15 minuta, a bićete siti satima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ISPRŽITE JAJA BEZ KAPI ULJA Treba vam samo ova namirnica, a biće zdravija i mnogo ukusnija
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u savršenom doručku.

KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne
Najbolje služite uz sojin jogurt.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)