MAKARONE SA VIRŠLAMA Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u pravoj eksploziji ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Prave se brzo i lako, a ukućani će ih obožavati.

makarone sa viršlama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g testenine
  • 4 viršle
  • 1 kašika putera
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 ml pasiranog paradajza
  • 500 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • suvi začin po ukusu
  • rendani sir za posipanje

Priprema:

Zagrejte ulje u  velikom tiganju, pa propržite lukove. Onda dodajte kolutove viršli i pržite 4 minuta. Nalijte pasirani paradajz i vodu, pa dodajte so, biber i začine.Dodajte testeninu, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta uz povremeno mešanje, sve dok ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje. Na kraju, pospite rendanim sirom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading