MAKARONE SA VIRŠLAMA Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u pravoj eksploziji ukusa
Prave se brzo i lako, a ukućani će ih obožavati.
Potrebno je:
- 250 g testenine
- 4 viršle
- 1 kašika putera
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 400 ml pasiranog paradajza
- 500 ml vode
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- rendani sir za posipanje
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju, pa propržite lukove. Onda dodajte kolutove viršli i pržite 4 minuta. Nalijte pasirani paradajz i vodu, pa dodajte so, biber i začine.Dodajte testeninu, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta uz povremeno mešanje, sve dok ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje. Na kraju, pospite rendanim sirom.
Možda vas zanima:
MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Klasik koji nikada ne dosadi, ukusa koji priča priče
Dodajte prilog i uživajte.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)