RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA Prava letnja poslastica u savršenom voćnom spoju
Sočan i sladak, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
Za posip:
- 100 g brašna
- 75 g putera (hladnog, isečenog na kockice)
- 50 g šećera
Za nadev:
- 300 g ribizli
- 2 kašike šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte šećer, jaja, mleko, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro dok ne postane homogena smesa. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i ravnomerno je rasporedite. U posudu stavite brašno, puter i šećer. Prstima utrljajte puter u brašno i šećer dok ne dobijete smesu nalik na krupne mrvice. Ribizle pomešajte sa šećerom i ravnomerno ih rasporedite preko smese za biskvit. Preko ribizli pospite mrvice od putera. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)