RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA Prava letnja poslastica u savršenom voćnom spoju
Sočan i sladak, svaki zalogaj je raj za nepca.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
Za posip:
- 100 g brašna
- 75 g putera (hladnog, isečenog na kockice)
- 50 g šećera
Za nadev:
- 300 g ribizli
- 2 kašike šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte šećer, jaja, mleko, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro dok ne postane homogena smesa. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i ravnomerno je rasporedite. U posudu stavite brašno, puter i šećer. Prstima utrljajte puter u brašno i šećer dok ne dobijete smesu nalik na krupne mrvice. Ribizle pomešajte sa šećerom i ravnomerno ih rasporedite preko smese za biskvit. Preko ribizli pospite mrvice od putera. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

ORAH KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Sve domaćice su nekada znale recept, a razgrabi se čim se postavi
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)