RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA Prava letnja poslastica u savršenom voćnom spoju
Sočan i sladak, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
Za posip:
- 100 g brašna
- 75 g putera (hladnog, isečenog na kockice)
- 50 g šećera
Za nadev:
- 300 g ribizli
- 2 kašike šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte šećer, jaja, mleko, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro dok ne postane homogena smesa. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i ravnomerno je rasporedite. U posudu stavite brašno, puter i šećer. Prstima utrljajte puter u brašno i šećer dok ne dobijete smesu nalik na krupne mrvice. Ribizle pomešajte sa šećerom i ravnomerno ih rasporedite preko smese za biskvit. Preko ribizli pospite mrvice od putera. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)