LETNJI KOLAČ SA PIŠKOTAMA PO RECEPTU JOVANE PAJIĆ Polizaćete i tanjir koliko je ukusan, a gotov maltene odmah
Najnovijim duetom sa koleginicom i drugaricom Marijom Šerifović odeševila je publiku, a da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovaj sočni kolač. Omiljen njenim ćerkama Heleni i Đini, ne sumnjamo da će se i vama dopasti.
ATA Images
Potrebno je:
- 2 dupla pakovanja piškota
- 1 kg svežeg voća po izboru
- kantica kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda ili zaslađivača po ukusu
- 200 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite kiselu pavlaku i med ili zaslađivač po ukusu. Onda dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte. Zasebno, umutite čvrsto slatku pavlaku. Voće operite, ocedite i iseckajte na sitne komade. Piškote nakratko umačite u mleko pa ređajte na dno posude. Premažite slojem umućene kisele pavlake i dodajte trećinu voća. Preko premažite sloj umućene slatke pavlake. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal, a kao završni sloj koristite slatku pavlaku. Ukrasite po izboru. Pokrijte kolač folijom i ostavite u frižideru bar 4 sata, a najbolje preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)