LETNJI KOLAČ SA PIŠKOTAMA PO RECEPTU JOVANE PAJIĆ Polizaćete i tanjir koliko je ukusan, a gotov maltene odmah
Najnovijim duetom sa koleginicom i drugaricom Marijom Šerifović odeševila je publiku, a da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovaj sočni kolač. Omiljen njenim ćerkama Heleni i Đini, ne sumnjamo da će se i vama dopasti.


Potrebno je:
- 2 dupla pakovanja piškota
- 1 kg svežeg voća po izboru
- kantica kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda ili zaslađivača po ukusu
- 200 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite kiselu pavlaku i med ili zaslađivač po ukusu. Onda dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte. Zasebno, umutite čvrsto slatku pavlaku. Voće operite, ocedite i iseckajte na sitne komade. Piškote nakratko umačite u mleko pa ređajte na dno posude. Premažite slojem umućene kisele pavlake i dodajte trećinu voća. Preko premažite sloj umućene slatke pavlake. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal, a kao završni sloj koristite slatku pavlaku. Ukrasite po izboru. Pokrijte kolač folijom i ostavite u frižideru bar 4 sata, a najbolje preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)