ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima
Kremasta i slasna, a zasitna.
Potrebno je:
- 300 g testenine
- 200 g mladog graška
- 150 g šunke
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. U međuvremenu, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani beli luk. Dodajte šunku i grašak, pa pržite još par minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i parmezan, dobro promešajte i začinite po ukusu. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)