ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, a zasitna.

zelena pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g testenine
  • 200 g mladog graška
  • 150 g šunke
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. U međuvremenu, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani beli luk. Dodajte šunku i grašak, pa pržite još par minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i parmezan, dobro promešajte i začinite po ukusu. Poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading