Ukusna italijanska pasta sa bogatim, pikantnim sosom

Sastojci (za 2-3 osobe):
- 250 g špageta ili druge testenine po izboru
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 konzerva (400 g) seckanih paradajza ili svežih, oljuštenih i iseckanih
- 100 g crnih maslina (najbolje kalamata), iseckanih
- 2 kašike kapara, ispranih
- 4-5 fileta inćuna (opciono, ali daje poseban ukus)
- 1 mala ljuta paprika ili prstohvat čili pahuljica (po želji)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za posipanje
Priprema:
1. Skuvaj testeninu u slanoj vodi po uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente. Sačuvaj malo vode od kuvanja.
2. U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj beli luk i inćune pa ih kratko proprži dok inćuni ne počnu da se tope (oko 1-2 minuta).
3. Dodaj seckane paradajze, masline, kapare i ljutu papriku ili čili. Sve dobro promešaj i krčkaj na laganoj vatri 10-ak minuta da se ukusi povežu.
4. Začini solju i biberom, pazi sa solju jer su kapari i inćuni već slani.
5.Dodaj skuvanu testeninu u sos i dobro izmešaj. Po potrebi, dodaj malo vode od kuvanja da bi sos bio kremastiji.
6. Pospi svežim peršunom i posluži toplo.
Bonus video:

BAKA KAJINA MARENG PITA BUDI NOSTALGIJU Letnja poslastica sa limunom rashladiće vas u trenu
Napravite ovu sočnu poslasticu s limunom po receptu Katice Vujanović iz Novog Sada

LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.

CACIKI SOS Super ide uz giros i pečenu piletinu, a pravi se maltene sam
Čuveni grčki sos daće šmek svakom jelu.

TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas

MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda
Komentari (0)