Ukusna italijanska pasta sa bogatim, pikantnim sosom
Sastojci (za 2-3 osobe):
- 250 g špageta ili druge testenine po izboru
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 konzerva (400 g) seckanih paradajza ili svežih, oljuštenih i iseckanih
- 100 g crnih maslina (najbolje kalamata), iseckanih
- 2 kašike kapara, ispranih
- 4-5 fileta inćuna (opciono, ali daje poseban ukus)
- 1 mala ljuta paprika ili prstohvat čili pahuljica (po želji)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za posipanje
Priprema:
1. Skuvaj testeninu u slanoj vodi po uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente. Sačuvaj malo vode od kuvanja.
2. U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj beli luk i inćune pa ih kratko proprži dok inćuni ne počnu da se tope (oko 1-2 minuta).
3. Dodaj seckane paradajze, masline, kapare i ljutu papriku ili čili. Sve dobro promešaj i krčkaj na laganoj vatri 10-ak minuta da se ukusi povežu.
4. Začini solju i biberom, pazi sa solju jer su kapari i inćuni već slani.
5.Dodaj skuvanu testeninu u sos i dobro izmešaj. Po potrebi, dodaj malo vode od kuvanja da bi sos bio kremastiji.
6. Pospi svežim peršunom i posluži toplo.
Bonus video:
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)