Ukusna italijanska pasta sa bogatim, pikantnim sosom
Sastojci (za 2-3 osobe):
- 250 g špageta ili druge testenine po izboru
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 konzerva (400 g) seckanih paradajza ili svežih, oljuštenih i iseckanih
- 100 g crnih maslina (najbolje kalamata), iseckanih
- 2 kašike kapara, ispranih
- 4-5 fileta inćuna (opciono, ali daje poseban ukus)
- 1 mala ljuta paprika ili prstohvat čili pahuljica (po želji)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za posipanje
Priprema:
1. Skuvaj testeninu u slanoj vodi po uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente. Sačuvaj malo vode od kuvanja.
2. U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj beli luk i inćune pa ih kratko proprži dok inćuni ne počnu da se tope (oko 1-2 minuta).
3. Dodaj seckane paradajze, masline, kapare i ljutu papriku ili čili. Sve dobro promešaj i krčkaj na laganoj vatri 10-ak minuta da se ukusi povežu.
4. Začini solju i biberom, pazi sa solju jer su kapari i inćuni već slani.
5.Dodaj skuvanu testeninu u sos i dobro izmešaj. Po potrebi, dodaj malo vode od kuvanja da bi sos bio kremastiji.
6. Pospi svežim peršunom i posluži toplo.
Bonus video:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)