TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!

Ivana Pavlović

10:49

Sezonski recepti 0

Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.

turske pogače
Printscreen

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje za premazivanje 
  • 400 ml tople vode
  • 2 kašike ulja
  • crni i beli susam 

Priprma:

Kvasac razmutite u malo tople vode sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite da se aktivira. Onda postepeno brašno, so, ulje i ostatak tople vode. Zamesite testo, pa ga ostavite na toplom da narastei.Podelite nadošlo testo na dva dela pa ostavite još desetak minuta da odmori.Oklagijom rastanjite svaki deo u krug. Izbockajte testo svuda u krug drškom drvene varjače. Tupom stranom noža utisnite šare poput mreže.Umućenim jajetom premažite hleb pa pospite crnim i belim susamom. Ostavite pogače 10 ak minuta da odmore u plehu. Pecite pogače oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading