TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje za premazivanje
- 400 ml tople vode
- 2 kašike ulja
- crni i beli susam
Priprma:
Kvasac razmutite u malo tople vode sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite da se aktivira. Onda postepeno brašno, so, ulje i ostatak tople vode. Zamesite testo, pa ga ostavite na toplom da narastei.Podelite nadošlo testo na dva dela pa ostavite još desetak minuta da odmori.Oklagijom rastanjite svaki deo u krug. Izbockajte testo svuda u krug drškom drvene varjače. Tupom stranom noža utisnite šare poput mreže.Umućenim jajetom premažite hleb pa pospite crnim i belim susamom. Ostavite pogače 10 ak minuta da odmore u plehu. Pecite pogače oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)