TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje za premazivanje
- 400 ml tople vode
- 2 kašike ulja
- crni i beli susam
Priprma:
Kvasac razmutite u malo tople vode sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite da se aktivira. Onda postepeno brašno, so, ulje i ostatak tople vode. Zamesite testo, pa ga ostavite na toplom da narastei.Podelite nadošlo testo na dva dela pa ostavite još desetak minuta da odmori.Oklagijom rastanjite svaki deo u krug. Izbockajte testo svuda u krug drškom drvene varjače. Tupom stranom noža utisnite šare poput mreže.Umućenim jajetom premažite hleb pa pospite crnim i belim susamom. Ostavite pogače 10 ak minuta da odmore u plehu. Pecite pogače oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)