NJOKE U PARADAJZ SOSU Jednostavan vikend ručak u kome će porodica uživati
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza
- 400 g pelata
- 500 g njoka
- 1 šaka svežeg bosiljka
- 125 g mocarele
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju, pa pržite oko 5 minuta sitno seckan crni luk i papriku. Beli luk izgnječite pa ubacite i njega, pržite sve zajedno oko minut i dodajte sitnije seckani paradajz. Kuvajte sve oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Skuvajte njoke prema uputstvu i ubacite u tiganj. Začinite, dodajte usitnjeni bosiljak i prebacite smesu u vatrostalnu činiju. Pospite po njokama rendanu mocarelu i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo kao osmišljeno za hladne dane, ukusa koji govori 1000 jezika
Dodajte prilog po želji i uživajte.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)