NJOKE SA PEČURKAMA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Posne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca
Naprave se lako, a pojedu odmah.
Potrebno je:
Za njoke:
- 300 g njoka
- 400 g pečuraka (šampinjona ili drugih pečuraka po želji, iseckanih)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- margarin
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte iseckane pečurke u tiganj i pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i ne počnu dobijati zlatnosmeđu boju. Začinite sos sa solju i biberom po ukusu. Dodajte kuvane njoke u tiganj i lagano promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Možda vas zanima:
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)