NAPOLEON TORTA SA VIŠNJAMA Raskošna poslastica u očaravjućem voćnom spoju, jednostavno savršena
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 500 g brašna
- 250 g putera
- 1 jaje
- 1 kašika sirćeta
- 100 ml hladne vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 150 g putera
- 200 g očišćenih višanja
Za dekoraciju:
- jagode, borovnice po želji
- listići nane
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Od brašna, putera, jajeta, sirćeta, vode i soli zamesite testo. Onda ga podelite na 6 delova i razvijte tanke kore. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Puding skuvajte u mleku sa šećerom i vanilom, pa ga prohlađenog umutite sa umućenim puterom. Stavite kore, pa svaki sloj filujte kremom i pospite višnjama. Završite kremom. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati. Dekorišite svežim jagodama i borovnicama. Pospite po želji šećerom u prahu i dekorišite listićima nane.
Možda vas zanima:
NAPOLEON TORTA Kremasta i jednostavna poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
NAPOLEON TORTA Kremasta poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Raskošna i drugačija, uzećete parče više.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)