NAPOLEON TORTA SA VIŠNJAMA Raskošna poslastica u očaravjućem voćnom spoju, jednostavno savršena
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 500 g brašna
- 250 g putera
- 1 jaje
- 1 kašika sirćeta
- 100 ml hladne vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 150 g putera
- 200 g očišćenih višanja
Za dekoraciju:
- jagode, borovnice po želji
- listići nane
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Od brašna, putera, jajeta, sirćeta, vode i soli zamesite testo. Onda ga podelite na 6 delova i razvijte tanke kore. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Puding skuvajte u mleku sa šećerom i vanilom, pa ga prohlađenog umutite sa umućenim puterom. Stavite kore, pa svaki sloj filujte kremom i pospite višnjama. Završite kremom. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati. Dekorišite svežim jagodama i borovnicama. Pospite po želji šećerom u prahu i dekorišite listićima nane.
Možda vas zanima:
NAPOLEON TORTA Kremasta i jednostavna poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
NAPOLEON TORTA Kremasta poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Raskošna i drugačija, uzećete parče više.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)