MEDENO SRCE NA VODI Kolač koji ćete jesti i mrsnim danima, po ukusu mu nema ravnog!
Uspeva i početnicima, a savršenog ukusa.

Potrebno je:
- 2 šolje vode
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 1 kesica cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 kašike kakaoa
- 4-5 kašika džema od šljiva
- posna čokolada
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite vodu, brašno, šećer, cimet, sodu-bikarbonu, kakao i džem od šljiva. Pleh obložite pek-papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kalupima u obliku srca secite gotov kolač pa svaki prelijte otopljenom posnom čokoladom.
Možda vas zanima:

MEDENO SRCE NA VODI Dekorativni kolač koji uspeva i početnicima, za prave sladokusce
Priprema je tako jednostavna, a ukrasiće svaku trpezu.

MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA MEDENA PITA Nema mleka i jaja, a ovaj sastojak joj daje posebnu draž, ješćete mrsnim danima
Zbog pudinga će biti sočna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)