POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike (opciono)
- 100 ml mineralne vode
- ulje za premazivanje kora
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite pa ga narendajte na krupno rende.Luk oljuštite i sitno iseckajte, pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte rendani krompir, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Pržite oko 10 do 15 minuta, dok krompir ne omekša.Na radnoj površini razvucit koru pa je premažite slojem ulja. Preko stavite drugu koru pa takođe premažite.Preko nanesite pripremljeni krompir, pa uvijte u rolat.Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Pleh obložite pek papirom pa poređajte burek. Premažite uljem i poprskajte mineralnom vodom. Pecite burek oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)