POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.

burek sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 ml ulja 
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike (opciono)
  • 100 ml mineralne vode
  • ulje za premazivanje kora

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite pa ga narendajte na krupno rende.Luk oljuštite i sitno iseckajte, pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte rendani krompir, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Pržite oko 10 do 15 minuta, dok krompir ne omekša.Na radnoj površini razvucit koru pa je premažite slojem ulja. Preko stavite drugu koru pa takođe premažite.Preko nanesite pripremljeni krompir, pa uvijte u rolat.Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Pleh obložite pek papirom pa poređajte burek. Premažite uljem i poprskajte mineralnom vodom. Pecite burek oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
 

Komentari (0)

Loading