POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike (opciono)
- 100 ml mineralne vode
- ulje za premazivanje kora
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite pa ga narendajte na krupno rende.Luk oljuštite i sitno iseckajte, pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte rendani krompir, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Pržite oko 10 do 15 minuta, dok krompir ne omekša.Na radnoj površini razvucit koru pa je premažite slojem ulja. Preko stavite drugu koru pa takođe premažite.Preko nanesite pripremljeni krompir, pa uvijte u rolat.Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Pleh obložite pek papirom pa poređajte burek. Premažite uljem i poprskajte mineralnom vodom. Pecite burek oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)