SLANI ŠTAPIĆI Gotovi za 15 minuta, a grickaju se ceo dan, baš kao oni iz pekare!
Hrskavi i ukusni.
Potrebno je:
- 1 mala šolja mleka (120 ml)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 šolja rendanog cheddar/sira
- 1 mala šoljica svežeg sira
- 8 grančica peršuna (šaka sitno iseckanog)
- 1 kesica praška za pecivo
- 2,5 šolje brašna (500g)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje, mleko i so. Zatim dodajte čedar, iseckan sir, sitno seckani peršun i prašak za pecivo. Polako umešajte brašno i zamesite mekano testo. Pokrijte testo i pustite da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte koru srednje debljine pa je isecite na trake širine jedan prst. Poređajte štapiće u pleh obložen pek papirom. Pecite ih oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
MIRIS SLANIH ŠTAPIĆA VRAĆA U DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)