PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

piletina sa šampinjonima i pirinčem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika gustina

Za prilog:

  • 200 g pirinča
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica mešavine suvih biljnih začina

Priprema:

Iseckajte crni, beli luk i šargarepu na kockice. Propržite na malo ulja. Belo meso odvojite od kostiju i isecite na komade veličine zalogaja. Svaki uvaljajte u brašno pa stavite preko izdinstanog luka. Sipajte čašu vode i dinstajte na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresite. Desetak minuta pred kraj dodajte očišćene šampinjone isečene na kriške. Kada omekšaju, dodajte razmućen gustin u malo vode, a zatim i pavlaku. Krčkajte jedan minut, sklonite sa vatre i začinite. Skuvajte pirinač, začinite i poslužite kao prilog.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading