REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 10 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 g oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g maslaca ili margarina
Čokoladna glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Onda dodajte orahe pomešane sa brašnom. Lagano umešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Urolajte koru sve sa pek-papirom.Žumanca umutite sa šećerom, pa ih stavite da se kuvaju na pari, oko 15 minuta. Dodajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Pustite fil da se prohladi. Zatim sjedinite fil sa umućenim margarinom. Nafilujte koru, pa urolajte sa kraće strane. Ostavite preko noći, pa prelijte čokoladnom glazurom. Onda zagrejte slatku pavlaku, pa umešajte čokoladu i otopite. Rolat prelijte glazurom, pa dekorišite po izboru.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)