REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 10 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 g oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g maslaca ili margarina
Čokoladna glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Onda dodajte orahe pomešane sa brašnom. Lagano umešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Urolajte koru sve sa pek-papirom.Žumanca umutite sa šećerom, pa ih stavite da se kuvaju na pari, oko 15 minuta. Dodajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Pustite fil da se prohladi. Zatim sjedinite fil sa umućenim margarinom. Nafilujte koru, pa urolajte sa kraće strane. Ostavite preko noći, pa prelijte čokoladnom glazurom. Onda zagrejte slatku pavlaku, pa umešajte čokoladu i otopite. Rolat prelijte glazurom, pa dekorišite po izboru.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)