PICA TROUGLIĆI Prave se lako, a smažu čim se postave, nema ko ih ne voli!
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g kačkavalja
- 150 g šunke
- kečap
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Razvučeno lisnato testo premažite ga tanko kečapom, poređajte listove pečenice ili suvog mesa, a preko toga listove kačkavalja. Sve pospite origanom. Savijte lisnato testo u rolnu, pa ga isecite na trougliće jednake veličine. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Jaje razmutite i premažite trougliće, pa ih pospite susamom. Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite trougliće oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Možda vas zanima:
PICA TROUGLIĆI Slasni i sočni, savršeni za doručak ili večeru, samo dodajte jogurt
Još bolji od onih kupovnih.
PICA TROUGLIĆI Slasno pecivo koje super ide uz jogurt ili kiselo mleko
Slasno i ukusno, savršeno za doručak.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)