PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 1,5 kašičica soli
- oko 400 ml tople vode
- oko 600 g brašna
Za podmazivanje kora:
- 120 g putera
- 100 ml biljnog ulja
Za fil:
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3–4 patlidžana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica ljuspica crvene paprike
- Po želji: dodatne začinske biljke (nana, peršun, beli luk)
Za preliv:
- malo ulja za premazivanje pred pečenje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte toplu vodu. Kašikom mešajte dok ne dobijete gusto testo, pa prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite rukama dok ne postane glatko. Pokrijte ga krpom i pustite da naraste pola sata. Zatim oljuštite patlidžan pa ga isecite na kockice. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte patlidžan, posolite i dinstajte. Dodajte ljuspice crvene paprike i začine pa pustite fil da se prohladi. Napravite 6 do 8 kuglica od nadošlog testa. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Puter otopite i pomešajte sa uljem. Premažite ovom mešavinom svaku razvučenu koru. Zatim rasporedite kašiku do dve fila na jednu stranu kore, pa urolajte u rolnicu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)