PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

pitice sa patlidžanom
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 1,5 kašičica soli 
  • oko 400 ml tople vode
  • oko 600 g brašna 

Za podmazivanje kora:

  • 120 g putera
  • 100 ml biljnog ulja

Za fil:

  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3–4 patlidžana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica ljuspica crvene paprike
  • Po želji: dodatne začinske biljke (nana, peršun, beli luk)

Za preliv:

  • malo ulja za premazivanje pred pečenje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte toplu vodu. Kašikom mešajte dok ne dobijete gusto testo, pa prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite rukama dok ne postane glatko. Pokrijte ga krpom i pustite da naraste pola sata. Zatim oljuštite patlidžan pa ga isecite na kockice. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte patlidžan, posolite i dinstajte. Dodajte ljuspice crvene paprike i začine pa pustite fil da se prohladi. Napravite 6 do 8 kuglica od nadošlog testa. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Puter otopite i pomešajte sa uljem. Premažite ovom mešavinom svaku razvučenu koru. Zatim rasporedite kašiku do dve fila na jednu stranu kore, pa urolajte u rolnicu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading