PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 1,5 kašičica soli
- oko 400 ml tople vode
- oko 600 g brašna
Za podmazivanje kora:
- 120 g putera
- 100 ml biljnog ulja
Za fil:
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3–4 patlidžana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica ljuspica crvene paprike
- Po želji: dodatne začinske biljke (nana, peršun, beli luk)
Za preliv:
- malo ulja za premazivanje pred pečenje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte toplu vodu. Kašikom mešajte dok ne dobijete gusto testo, pa prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite rukama dok ne postane glatko. Pokrijte ga krpom i pustite da naraste pola sata. Zatim oljuštite patlidžan pa ga isecite na kockice. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte patlidžan, posolite i dinstajte. Dodajte ljuspice crvene paprike i začine pa pustite fil da se prohladi. Napravite 6 do 8 kuglica od nadošlog testa. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Puter otopite i pomešajte sa uljem. Premažite ovom mešavinom svaku razvučenu koru. Zatim rasporedite kašiku do dve fila na jednu stranu kore, pa urolajte u rolnicu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)